Schultz: vannacht 130 km op A2

Aangepast op

Automobilisten kunnen vanaf komende nacht 130 kilometer per uur rijden op de A2 tussen Vinkeveen en Maarssen. Minister Schultz van Haegen schort haar besluit niet op nu de gemeente Stichtse Vecht in hoger beroep gaat.

Het is volgens haar de normale gang van zaken dat een besluit van de minister wordt uitgevoerd. "Een gemeente heeft vervolgens het recht om bezwaar in te dienen."

"Het is nu aan de rechter om te toetsen of mijn besluit terecht is", zegt Schultz. "Zo gaat het eigenlijk altijd. Want je kunt tegen veel dingen in Nederland bezwaar maken en anders zou altijd alles stilliggen."

'Zeer teleurgesteld'

Stichtse Vecht maakte eerder op de dag bekend in beroep te gaan en zegt "zeer teleurgesteld" te zijn dat de minister de beroepsprocedure van zes weken niet afwacht.

Op de vijfbaans-snelweg tussen Vinkeveen en Maarssen geldt nu dag en nacht een limiet van 100 kilometer per uur. Die limiet is afgesproken met oud-minister Eurlings.

Dat Schultz de snelheid 's avonds en 's nachts wil verhogen, staat volgens de gemeente haaks op die afspraak. Het maakt de overheid tot een onbetrouwbare partner, vindt Stichtse Vecht.