Le Monde: DSK betaalt 4,5 mln

Aangepast op

Voormalig topman van het Internationaal Monetair Fonds Dominique Strauss-Kahn betaalt een fors bedrag aan het kamermeisje in New York dat door hem seksueel misbruikt zou zijn. De Franse krant Le Monde schrijft dat het om ruim 4,5 miljoen euro gaat.

De krant meldt verder dat Strauss-Kahn en het kamermeisje Nafissatou Diallo elkaar in het bijzijn van hun advocaten nog één keer zullen zien. Op 7 december worden alle documenten over de financiële schikking getekend in New York, aldus Le Monde.

Einde carrière

Diallo zegt dat Strauss-Kahn haar in mei 2011 in een hotel op Manhattan wilde verkrachten toen ze zijn kamer kwam schoonmaken. Strauss-Kahn heeft altijd gezegd dat ze seks hadden met wederzijdse instemming. De strafzaak tegen hem werd door justitie in New York geseponeerd, omdat de verklaring van Diallo rammelde. Diallo spande daarop een civiele procedure aan.

De zaak in New York betekende het einde van de carrière van Strauss-Kahn als topman van het Internationaal Monetair Fonds en als kandidaat voor de socialisten bij de Franse verkiezingen in 2012.