Besluit lot Moszkowicz in 2013

tijd van publicatie Aangepast

Het Hof van Discipline voor advocatentuchtrecht neemt volgend jaar een besluit over het lot van Bram Moszkowicz. Dit heeft het hof bekendgemaakt.

Moszkowicz ging in beroep tegen zijn royement door de Raad van Discipline. Het beroep dient in februari, maart of april: afhankelijk van de tijd die de voorbereiding in beslag zal nemen.

Moszkowicz heeft beroep ingesteld tegen zes beslissingen van de raad, die betrekking hadden op zes klachten. De klagers krijgen de kans hier schriftelijk op te reageren.

Geroyeerd

Pas daarna volgt de mondelinge behandeling bij het hof. Die zetelt in het Paleis van Justitie in Den Bosch. Drie rechters en twee advocaten beoordelen de klachten dan opnieuw.

Moszkowicz was er in oktober zelf niet bij toen de Raad van Discipline zijn zaak behandelde. Bij het Hof van Discipline zal dat anders zijn, heeft hij al aangekondigd.

Moszkowicz werd door de Raad van Discipline geroyeerd omdat hij zijn cliƫnten niet goed zou hebben behandeld. Ook heeft hij grote bedragen contant geld aangenomen, zonder dit te bespreken met de deken van de Orde van Advocaten.

STER reclame