NOS NieuwsAangepast

Jong CU: stop anti-eurosentiment

De jongerenorganisatie van de ChristenUnie waarschuwt de partij voor een "anti-eurosentiment". De jongeren vinden dat de CU-partijtop te snel concludeert dat Griekenland uit de eurozone moet vertrekken.

"De Europese Unie is ons veel waard. Het is van groot belang het kind niet met het badwater weg te gooien", schrijft Maarten van Ooijen, landelijk voorzitter van PerspectieF.

Onderzoek

Econoom Johan Graafland heeft op verzoek van de partij onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om de eurozone op te splitsen. Op grond van het onderzoek pleit CU-leider Slob er voor dat Griekenland uit de euro gaat.

Volgens de jongeren probeert de partij met grote stappen snel thuis te komen. "Waarom kiest de ChristenUnie slechts op basis van dit onderzoek voor een gewijzigd standpunt?", zegt Van Ooijen.

De jongerenvoorzitter wijst op de grote gevolgen voor de Grieken, zoals een "gigantische armoedeval voor Griekse burgers". "Dan komt de Griekse economie terecht op het niveau van de meeste Afrikaanse landen. Ook dat verhaal moet de ChristenUnie vertellen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl