Aangifte tegen neurochirurgen

Aangepast op

Letselschadespecialist Yme Drost doet aangifte tegen twee neurochirurgen van het Medisch Spectrum Twente. Volgens hem zijn ze mogelijk betrokken bij het schandaal rond de onnodige hersenoperaties van hun collega Ernst Jansen Steur. Over de inhoud van de aangifte wil Drost nog niets zeggen. Volgens het ziekenhuis in Enschede hebben mogelijk dertien mensen onnodig een hersenoperatie ondergaan. De ingreep werd uitgevoerd na een diagnose van Jansen Steur. Een neurochirurg zit in afwachting van verder onderzoek thuis.

Psychisch letsel

Zeven patiƫnten die zijn geopereerd, zijn overleden. Het ziekenhuis zegt dat er op dit moment geen verband kan worden gelegd met het schandaal rond Jansen Steur. Het kan zijn dat de betrokkenen door andere oorzaken zijn overleden, zegt het MST, dat de gevallen verder onderzoekt.

Vandaag begint het strafproces tegen Jansen Steur. Het is volgens het OM de grootste medische strafzaak ooit. Het OM beschuldigt hem ervan bij negen mensen zwaar lichamelijk en psychisch letsel te hebben veroorzaakt door verkeerde diagnoses en behandelingen.