Hartafdeling wil snel weer open

Aangepast op

Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse streeft ernaar om de afdeling cardiologie binnen twee weken weer in bedrijf te hebben. Dat is de uitkomst van een gesprek tussen het ziekenhuis en de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie.

De hartafdeling werd op 13 november gesloten op aandringen van de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Aanleiding was de uitkomst van een onderzoek naar een hoog aantal sterfgevallen op de afdeling in 2010. Vier cardiologen werden geschorst.

Plan

Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis werkt samen met de NVVC en het Maasstad Ziekenhuis aan een plan waarin staat hoe de heropening snel kan worden gerealiseerd. Het plan moet daarna nog worden goedgekeurd door de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

Het ziekenhuis streeft ernaar om zowel de verpleegafdeling als de polikliniek te heropenen, zegt de NVVC. De vier geschorste cardiologen komen voorlopig niet terug.

De interim-voorzitter van het Ruwaard van Putten zegt dat het ziekenhuis gewoon een hartafdeling nodig heeft, omdat mensen in de regio nu moeten uitwijken naar andere ziekenhuizen.