Straatracers in Brabants ziekenhuis

Aangepast op

De straatracers die zondag zwaargewond raakten bij een dodelijk verkeersongeluk in het Belgische Bree, zijn overgebracht naar een ziekenhuis in Eindhoven. Eerder waren er berichten dat de Nederlanders waren gevlucht, maar de Belgische justitie spreekt dat tegen.

De twee Eindhovenaren werden na het ongeluk opgenomen in een ziekenhuis in Maaseik, vlak over de Belgische grens. Op eigen verzoek zijn ze gisteren overgebracht naar Nederland. De Belgische politie en justitie wisten daar niet van, melden media in België en Noord-Brabant.

Discotheek

De mannen zijn niet gearresteerd in België. Wel verdenkt justitie hen van onopzettelijke doodslag en kwaadwillende verkeersbelemmering. Het OM in België wil niets zeggen over de mogelijkheid om de twee weer naar België te halen om hen daar te ondervragen.

Het ongeluk gebeurde zondagochtend vroeg. Twee auto's werden na een race gelanceerd toen ze over een rotonde reden. De Mercedes met de Nederlanders erin kwam in een fietstunnel terecht. De Porsche met drie Belgen kwam terecht in de berm. Twee inzittenden kwamen daarbij om het leven. De chauffeur van de Porsche is aangehouden en overgebracht naar de gevangenis.

De twee groepen zouden eerder ruzie hebben gehad bij een discotheek. Daarna zouden ze met hoge snelheid zijn gaan racen.