Overval geldtransport Amsterdam

Aangepast op

In Amsterdam is aan het begin van de middag een waardetransport overvallen. De daders hebben geld buitgemaakt. Hoeveel, is niet bekendgemaakt.

Het waardetransport van G4S reed rond 12.30 uur op de Bos en Lommerweg in Amsterdam-West. De medewerkers werden daar overvallen door twee of drie mannen die in een donkerkleurige, vermoedelijk zwarte Volvo-SUV kwamen aanrijden.

Volgens de Amsterdamse zender AT5 goten de overvallers benzine over één van de transporteurs. Ze dreigden hem in brand te steken als hij niet zou meewerken, meldt AT5. De daders gingen er in dezelfde zwarte Volvo vandoor. Er zijn geen gewonden gevallen.

Javastraat

Het is niet de eerste keer dat overvallers zo te werk gaan. In december 2009 werd een geldloper overgoten met benzine toen hij een pinautomaat aan de Javastraat in Amsterdam wilde bijvullen. Ook toen bleef het bij een dreigement hem in brand te steken.

Deze maand werd in Amsterdam-West ook al een geldloper overvallen. Twee mannen maakten toen een geldkoffer buit, maar die ontplofte vrijwel meteen. De daders zijn nog niet opgespoord.