NOS NieuwsAangepast

Rellen na brand in Dhaka

In Bangladesh zijn duizenden fabrieksarbeiders de straat opgegaan. Ze zijn woedend omdat er bij een brand in een textielfabriek zaterdag zeker 112 collega's zijn omgekomen.

Ze willen dat de verantwoordelijken worden gestraft. De demonstranten blokkeren wegen in de buurt van de fabriek, in een voorstad van Dhaka. Ook worden auto's vernield en wordt er met stenen gegooid.

Kortsluiting

De brand brak zaterdag uit op de begane grond van een negen verdiepingen tellende fabriek. De oorzaak was vermoedelijk kortsluiting. "Als er ook maar één nooduitgang was geweest, zou het aantal slachtoffers veel lager zijn geweest", zegt een brandweerofficier. Nu konden ze geen kant op. Volgens de brandweerman zijn in het gebouw 100 lichamen gevonden. In ziekenhuizen stierven nog eens twaalf werknemers, die uit een raam waren gesprongen. Meer dan 150 mensen raakten gewond.

Nationale rouw

De 4500 textiel- en kledingfabrieken in Bangladesh zijn berucht om hun gebrekkige veiligheidsmaatregelen en gevaarlijke elektriciteitsnetwerken. De regering van Bangladesh heeft voor morgen een dag van nationale rouw afgekondigd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl