Van Rouwendaal naast EK-podium

Aangepast op

Sharon van Rouwendaal is bij de EK kortebaan in Chartres op de 200 meter rugslag als vierde geëindigd.

Een plak zat er echter niet in; het gat met het podium was immens.

De negentienjarige Baarnse tikte aan in een tijd van 2.05,85 en was daarmee meer dan twee seconden langzamer dan Simona Baumrtova, die brons pakte. Het goud ging naar de Oekraïense Darina Zevina die bijna vier seconden sneller was dan Van Rouwendaal. De Nederlandse zwom twee jaar geleden nog naar het zilver.

Het achttienjarige talent Kira Toussaint had zich als achtste geplaatst, maar besloot na twee eerdere mislukte finales niet op het startblok te verschijnen.

Miley troeft veelvraat Hosszú af

Hannah Miley veroverde op de laatste dag van het toernooi de Europese titel op de 400 meter wisselslag. De Britse hield in de finale Katinka Hosszú van een vierde gouden plak af.

De Hongaarse was de beste op de 200 meter vlinderslag en de 100 en 200 wissel. Ook op de 400 meter had ze al snel een gat geslagen met de rest. Miley kwam op de vrije slag echter ijzersterk terug en pakte naast het goud ook nog eens het Europees record met 4.23,47.

Camille Muffat kwam ook op drie titels te staan. De Française had al goud op de 400 vrij en de gemengde estafette en voegde daar de 200 vrij aan toe. Met 1.52,20 was ze veruit de snelste.