NOS NieuwsAangepast

Lichaam in Noordzee gevonden

De kustwacht heeft het lichaam uit het water gehaald van een van de twee vermiste mannen die vandaag op de Noordzee bij windkracht 9 overboord sloegen. Ook de andere man is waarschijnlijk gesignaleerd, maar door de moeilijke weersomstandigheden kunnen reddingswerkers niet bij hem komen.

Volgens een woordvoerder van de kustwacht wilden de twee helikopters die naar de mannen op zoek waren net terugkeren om bij te tanken, toen de bemanning twee lichtjes in het water zag. Een van de twee slachtoffers werd vervolgens uit het water gehaald.

Er was niet genoeg brandstof om naar het andere lichtje te gaan, en na het tanken mocht de helikopter niet opstijgen vanwege de harde wind. Een koopvaardijschip in de buurt houdt het lichtje in de gaten. Volgens de kustwacht lijkt het erop dat het gaat om het lichaam van het andere slachtoffer.

Motorpech

Het Britse koopvaardijschip waarop de twee vermisten werkten, voer 100 kilometer ten noorden van Terschelling. De bemanning zond even na 16.00 uur een noodsignaal uit dat is opgepikt door een platform in de buurt.

Vanaf Schiermonnikoog en Terschelling voeren twee reddingboten uit, maar die moesten terug vanwege motorpech.

Reddingsvesten

De kustwacht zei eerder dat de mannen weliswaar reddingsvesten dragen, maar dat de omstandigheden zwaar zijn. Het water is koud en de golven zijn 5 tot 6 meter hoog.

Eerder vandaag raakte op de Noordzee ten noorden van Terschelling een zeilschip in problemen door de storm. De twee opvarenden werden gered door een helikopter.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl