Pleegkinderen weggehaald vanwege 'racisme'

Aangepast op

In Groot-Brittanniƫ zijn drie pleegkinderen weggehaald bij pleegouders die lid zijn van de anti-Europese en anti-immigratiepartij UKIP. Zij kregen te horen dat ze 'racistisch' waren en niet geschikt om de kinderen in huis te hebben.

De ouders vertellen in de krant The Telegraph dat ze zich criminelen voelen nadat een maatschappelijk werker hen vertelde dat ze door hun opvattingen niet geschikt zijn om kinderen op te voeden. Het stel van achter in de vijftig vangt al zeven jaar pleegkinderen op.

Het gaat om een baby en twee wat oudere kinderen van een etnische minderheid. Ze waren in september via een noodplaatsing bij het stel in huis gekomen en volgens de pleegmoeder ging het juist prima met ze. De baby kwam goed aan en het oudere meisje begon ze al vader en moeder te noemen. De gemeente kwam er door een anonieme tip achter dat ze lid waren van de UKIP.

De UKIP, The UK Independence Party, wil dat Groot-Brittanniƫ uit de Europese Unie stapt. De partij omschrijft zichzelf als niet-racistisch, democratisch en libertarisch. Ook is de partij fel tegen immigratie.

Reacties

Nigel Farage, leider van de UKIP, vindt het schandalig en noemt de actie "een politiek vooroordeel van de ergste soort". Hij is niet de enige die kritisch is over het besluit. Ook andere landelijke politici roeren zich. De Britse minister van onderwijs heeft geschokt gereageerd op het besluit en zegt de zaak grondig onderzoeken.

Door: Sanne