Gasexplosie VS verwoest gebouwen

Aangepast op

In de Amerikaanse staat Massachusetts heeft een gasexplosie twee gebouwen volledig verwoest. Achttien mensen zijn gewond geraakt. Drie andere gebouwen zijn onherstelbaar beschadigd. Het is volgens de hulpverleningsdiensten een wonder dat er geen doden zijn gevallen bij de ontploffing in Springfield.

Brandweerlieden, politie en medewerkers van het gasbedrijf waren al in de buurt aanwezig om onderzoek te doen na meldingen van een gaslucht. De explosie blies de ramen uit de gebouwen in de omringende blokken.

De bewoners van een zes verdiepingen tellend gebouw zijn geƫvacueerd omdat het door de ontploffing is ontwricht. Een leidinggevende van de politie zei op een persconferentie dat het gebied eruit ziet alsof er een raket is ingeslagen.

Stripclub

Een van de verwoeste gebouwen was een stripclub. Een danseres heeft tegen lokale Amerikaanse media gezegd dat haar baas twintig minuten voor de explosie iedereen naar buiten heeft gestuurd. "Naakt of niet, iedereen eruit", zei de eigenaar van de club volgens haar.