Cel voor regelen schijnhuwelijk GB

Aangepast op

In Groot-Brittannië is een Nederlandse vrouw veroordeeld tot vier jaar cel voor onder meer het organiseren van schijnhuwelijken. De 45-jarige Diana O. regelde Nederlandse nep-bruiden die in Groot-Brittannië met veelal Nigerianen trouwden.

Door het huwelijk kregen de Nigerianen een legale verblijfsstatus en recht op sociale voorzieningen in Groot-Brittannië. De Nederlandse was in juli in Rotterdam opgepakt en overgedragen aan de Britse autoriteiten.

Identiteit

Volgens een Britse krant heeft ze tussen 2007 en 2010 tegen betaling zeker negen schijnhuwelijken geregeld. Ook ging ze zelf een schijnhuwelijk aan met een Nigeriaan. Diana O. regelde ook dat de vrouwen Britse sofi-nummers aanvroegen en bankrekeningen openden.

Na de bruiloft vertrok de nep-bruid weer naar Nederland. De echte partner van de Nigeriaanse man nam vervolgens de identiteit van de nep-bruid aan.

Tientallen verdachten

In Nederland zijn deze maand tientallen mannen en vrouwen van Antilliaanse afkomst opgepakt op verdenking van het aangaan van een schijnhuwelijk met een Nigeriaan in Groot-Brittannië. Ook de Britten arresteerden tientallen verdachten.