Aangifte tegen Ruwaard Ziekenhuis

Aangepast op

De nabestaanden van een man van 72 uit Spijkenisse hebben aangifte gedaan tegen het Ruwaard van Putten Ziekenhuis, en tegen een cardioloog en een internist die daar werken. De man overleed begin dit jaar nadat bij zijn behandeling fouten waren gemaakt. Vandaag heeft het Openbaar Ministerie de aangifte binnengekregen.

De dood van de man was voor de Inspectie voor de Gezondheidszorg aanleiding om de afdeling cardiologie van het ziekenhuis te onderzoeken. De aangifte bevat een aantal aanklachten, waarvan de zwaarste poging tot doodslag is. Verder staat in de aangifte dat de patiƫnt in 2009 in hulpeloze toestand werd gelaten. Het Openbaar Ministerie bekijkt nu of het ziekenhuis en zijn medewerkers vervolgd kunnen worden.

Genoegdoening

"Er is eigenlijk niets dat genoegdoening geeft'', zei de dochter van de man tegen RTV Rijnmond. De familie wil erkenning "en daarna is het aan ons om het los te laten''.

De familie heeft al gelijk gekregen van het medisch tuchtcollege en het ziekenhuis zelf. Gisteren werd bekend dat alle cardiologen van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse per direct hun werkzaamheden moeten stoppen. Ze staan tijdelijk op non-actief.

Mensen die aangifte willen doen in verband met het ziekenhuis in Spijkenisse kunnen bellen naar de politie Rotterdam-Rijnmond. Ze worden dan doorverbonden met medisch rechercheurs van het OM.