Real door na gelijkspel bij City

Aangepast op

In de groep van Ajax stelde behalve Borussia Dortmund ook Real Madrid een ticket voor de achtste finales veilig. De Spanjaarden hadden genoeg aan een gelijkspel bij Manchester City: 1-1.

Real opende ijzersterk en de treffer van Karim Benzema was dan ook zeker verdiend; de Fransman liep weg bij een verdediger en kon op aangeven van Ángel di Maria scoren.

Na een half uur nam City de regie in handen en kwam Real steeds meer onder druk te staan. Twintig minuten voor tijd kwamen de Engelsen langszij. Álvaro Arbeloa haalde Sergio Agüero onderuit, kreeg rood en zag de Argentijn vanaf de stip scoren. In het vervolg zette City nog wel aan, maar de tien van Real hielden stand.

Honderdste

Voor Real Madrid-coach José Mourinho was het de honderdste keer dat hij bij een Champions League-wedstrijd op de bank zat. De Portugees is de vierde die mijlpaal bereikt na Alex Ferguson, die inmiddels al 186 keer op de bank zat bij een Champions League-wedstrijd, Arsene Wenger (148) and Carlo Ancelotti (111). Twee keer pakte Mourinho de titel, in 2004 met FC Porto en in 2010 met Internazionale.