Bomaanslag op bus in Tel Aviv

Aangepast op

Hamas zou achter de aanslag zitten. De organisatie heeft de verantwoordelijkheid voor de aanslag officieel nog niet opgeëist, maar zegt er wel blij mee te zijn. Een woordvoerder van Hamas zegt dat de aanslag een terechte vergelding is voor de dood van vrouwen en kinderen in Gaza.

Bom

Volgens Israëlische media is er een bom ontploft in de bus. In de bus zou nog een bom liggen, maar die is niet afgegaan. De getroffen bus reed op het moment van de ontploffing op de drukke Shaul Hamelechstraat in het centrum van de stad.

Het is de eerste bomaanslag in Tel Aviv in zes jaar. De economisch belangrijkste stad van Israël werd deze week ook al bestookt met raketten vanuit de Gazastrook. Hamas-raketten konden Tel Aviv eerder nooit bereiken.

De Israëlische regering had al enkele dagen rekening gehouden met terreuraanslagen in verband met de geweldsuitbarsting in en rond de Gazastrook. Tegelijkertijd praten Israël en Hamas in Egypte over een staakt-het-vuren. Dat zou gisteravond al ingaan, maar tot nu toe gaan de beschietingen van beide kanten onverminderd door.