NOS NieuwsAangepast

'Ouders Vaatstra-verdachte in roes'

De burgemeester van Kollumerland, waar Oudwoude onder valt, is op bezoek geweest bij de ouders van de verdachte van de moord van Marianne Vaatstra.

De verdachte komt uit het Friese Oudwoude. Ook zijn ouders wonen in dat dorp. Ten tijde van de moord woonden ze nog bij hun zoon op de boerderij.

In het Radio 1-Journaal zei burgemeester Bearn Bilker dat zij het heel moeilijk hebben. "De familie leeft in een roes met de wetenschap dat hun zoon verdachte is. Dat is zwaar. De ouders vragen zich vooral af waarom hun zoon dit zou hebben gedaan. Ook vragen ze zich af hoe het nu verder moet met het gezin en de boerderij." De zoon van de verdachte wil het bedrijf niet overnemen.

Ondergedoken

Bilker heeft geen contact gehad met de vrouw en kinderen van de verdachte. Zij zitten ondergedoken buiten Friesland. Hun huis is afgezet voor onderzoek.

Gisteren werd bekend dat een 45-jarige melkveehouder is gearresteerd voor de moord op Vaatstra. Hij kwam naar voren in het dna-verwantschapsonderzoek dat in september werd gehouden. De man had zelf dna afgestaan, dat kwam overeen met het dna van het sperma dat was gevonden op het slachtoffer.

Bewonersbijeenkomst

Vanavond worden in Oudwoude en Zwaagwesteinde, het dorp waar Vaatstra woonde, bewonersbijeenkomsten gehouden. Op de bijeenkomsten beantwoorden het Openbaar Ministerie, de politie en de gemeenten vragen van de bewoners.

Volgens burgemeester Bilker wordt de bewonersbijeenkomst in Oudwoude vooral gehouden om gevoelens met elkaar te delen en in goede banen te leiden: "Die behoefte is er en leeft heel sterk." Om die reden wordt ook de kerk in het dorp deze week elke avond opengesteld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl