NOS NieuwsAangepast

NFI dubbelcheckt dna verdachte

Het Nederlands Forensisch Instituut in Den Haag onderzoekt vandaag nog een keer het dna van de verdachte in de zaak-Vaatstra, om er zeker van te zijn dat er een match is. Gisteravond werd een man van 45 uit Oudwoude aangehouden in verband met de moord op Marianne Vaatstra in 1999.

Volgens NFI-woordvoerder Inge Oevering is er nooit sprake van een 100 procent match. Voor wetenschappers bestaat volgens haar geen 100 procent zekerheid: "Wij hebben het over sterke aanwijzingen".

'Nooit genoeg'

Oevering zei op Radio 1 dat het onderzoek naar de moordenaar van Marianne Vaatstra niet alleen bestaat uit dna-onderzoek. "Alleen dna is nooit genoeg, er zal altijd meer bewijs moeten zijn."

De extra controle wordt uitgevoerd met nieuw wangslijm van de verdachte. Dat is door de politie naar Den Haag gebracht. Het onderzoek door het NFI neemt vervolgens 4 tot 6 uur tijd in beslag.

Het Openbaar Ministerie wacht op de uitkomsten van de extra controle door het NFI. Vanavond om 18.00 uur worden de resultaten in een persconferentie toegelicht.

De persconferentie is rechtstreeks te volgen op Nederland 1, Journaal 24, Radio 1 en NOS.nl.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl