NOS NieuwsAangepast

Wereld vergaat niet, zegt paus

Paus Benedictus heeft gelovigen opgeroepen geen aandacht te schenken aan de doemdenkers die zeggen dat de wereld vergaat.

Al jarenlang gaan er verhalen dat er in 2012 iets vreselijks gaat gebeuren. Die verhalen zijn veelal gebaseerd op de Maya-kalender. Volgens de doemdenkers geeft die kalender aan dat op 21 december 2012 de wereld vergaat.

Paus Benedictus verwees tijdens het wekelijkse angelusgebed vanuit het raam van zijn paleis naar Jezus. "Hij beschrijft het einde van de wereld niet en als hij apocalyptische beelden schetst, doet Jezus dat niet als profeet", aldus de paus.

Afstand

Het einde der tijden speelt in bijna alle religies een rol. Moderne theologen hebben steeds meer afstand genomen van deze doemdenkerij en wijzen erop dat voorspellingen over het einde der tijden in bijvoorbeeld de Bijbel niet letterlijk moeten worden genomen.

Over het vergaan van de wereld op 21-12-12 zijn de laatste jaren veel boeken geschreven en er zijn films over gemaakt, waarvan '2012', die drie jaar geleden uitkwam, de bekendste is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl