Gestemd op Obama? Niet welkom in wapenwinkel

Aangepast op

Heb je tijdens de laatste verkiezingen op Obama gestemd? Helaas, dan ben je niet welkom in een wapenwinkel in het Amerikaanse plaatsje Pinetop. De eigenaar van de Southwest Shooting Authority heeft een advertentie in een lokale krant geplaatst waarin hij Obama-stemmers alvast waarschuwt voordat ze naar zijn winkel komen.

In de advertentie staat: "Als je op Barack Obama hebt gestemd, dan ben je niet welkom in de Southwest Shooting Authority. Je hebt bewezen dat je niet verantwoordelijk genoeg bent om een vuurwapen te bezitten." Hier kan je de advertentie bekijken.

Niet verantwoordelijk genoeg

Eigenaar van de winkel, Cope Reynolds, is bang dat door de herverkiezing van Obama het recht om een vuurwapen te hebben straks voorbij is. "Het gaat er om welke richting dit land op gaat en hoe het er de afgelopen vier jaar aan toe is gegaan", zegt Reynolds tegen The Huffington Post. "Als iemand echt gelooft dat dit land sterker en beter kan worden onder leiding van Barack Obama, dan vind ik dat ze niet verantwoordelijk genoeg zijn om een wapen te bezitten."

Reynolds is niet de enige die er zo over denkt. Hij heeft al veel positieve reacties van mensen gekregen die er net zo over denken. "Sommige mensen hebben zelfs vijf uur gereden om naar mijn winkel te komen, alleen maar om mij de hand te schudden en met mij op de foto te gaan."

Controle?

Maar hoe komt Reynolds er achter dat zijn klanten op Obama hebben gestemd? Dat weet hij zelf eigenlijk ook nog niet. "Het is niet te controleren, maar ik wilde eigenlijk alleen maar een statement maken." Als klanten toch besluiten om eerlijk te zijn en in de winkel toegeven dat ze op de huidige president hebben gestemd, dan worden ze vriendelijk verzocht de winkel te verlaten.

Verbieden

Tijdens de verkiezingen liet Obama in een debat met Romney al doorschemeren dat hij geen groot fan is van wapens en dat hij erover nadenkt om vuurwapens te verbieden. Door onder andere deze uitspraak is de verkoop van wapens flink gestegen.

Door: Esther