Zes doden bij Duits auto-ongeluk

Aangepast op

Bij een auto-ongeluk in Duitsland zijn vanmorgen zes mensen omgekomen. Bij de botsing op de snelweg A5 bij Offenburg in de deelstaat Baden-W├╝rttemberg waren vier auto's betrokken. Vier inzittenden raakten gewond.

Het ongeluk is volgens de politie veroorzaakt door een spookrijder. Vlak voor het ongeluk werd gemeld dat iemand aan de verkeerde kant van de weg reed. Het was op dat moment erg mistig.

In de mist is de spookrijder op een busje gebotst. De spookrijder en vijf inzittenden van het busje kwamen daarbij om. Twee achteropkomende voertuigen konden niet op tijd remmen en botsten ook. Dat leidde tot een grote ravage op de weg.

Derde zware ongeluk

Vanwege het ongeluk werden de snelweg in beide richtingen afgesloten. De politie verwacht dat de weg richting het zuiden nog de hele dag dicht blijft om op te ruimen.

Het is het derde zware ongeluk in Baden-W├╝rttemberg in drie weken tijd. Eind oktober kwam een ouder echtpaar met twee kinderen om bij een botsing, begin november verongelukte een vader met drie kinderen.