Treinbedrijf blunderde bij Sandy

Aangepast

Een Amerikaanse openbaarvervoerbedrijf is in opspraak gekomen door geblunder bij de voorbereiding op de komst van Sandy.

Voordat de orkaan vorige maand aan land kwam, plaatste het bedrijf eenderde van zijn locomotieven en een kwart van zijn passagierswagons in twee remises, die zeker onder water zouden komen te staan.

Andere openbaarvervoerbedrijven brachten hun materieel wel op tijd in veiligheid.

Miljoenen

Volgens persbureau Reuters raakten 9 locomotieven en 84 wagons van New Jersey Transit ernstig beschadigd. De schade wordt geraamd op tientallen miljoenen euro's. Daar komt nog bij dat het maanden zal duren voordat het materieel weer bruikbaar zal zijn.

Het bedrijf was toch al zwaar getroffen door Sandy: een belangrijke spoorbrug raakte beschadigd, leidingen werden door omvallende bomen vernield en langs de kust spoelden kilometers spoorlijn weg.

Uitval

New Jersey Transit zegt dat het verlies aan materieel de komende weken niet tot een 'signifcante' uitval van treinen zal leiden.

Afgelopen vrijdag kwamen in een treinstation van New York 37 treinen van New Jersey Transit aan. Volgens de dienstregeling hadden het er 64 moeten zijn.

STER Reclame