Slordig Ajax wint van VVV-Venlo

Aangepast

Zonder het publiek te vermaken heeft Ajax op eigen veld plichtmatig met 2-0 gewonnen van VVV-Venlo.

De Amsterdammers konden voor rust niet overtuigen. Slordigheden zorgden ervoor dat het vele balbezit tot niet al te veel gevaar leidde. VVV kwam er in het begin nog wel af en toe uit, maar bij die tegenstoten ontbrak de eindpass.

Ajax zette VVV na rust meteen vast en dat leverde al snel de 1-0 op: uit een vrije trap schoot Derk Boerrigter knap raak. VVV kwam er nauwelijks meer aan te pas, wat niet wil zeggen dat Ajax plotseling goed speelde. Het bleef slordig, zorgde voor weinig gevaar en zag invaller Yanic Wildschut bij een counter een grote kans missen. In de slotfase zorgde Danny Hoesen, die alleen het laatste kwartier meespeelde, voor de beslissing.

21 man op één helft

"Op naar woensdag", zette Ajax-trainer Frank de Boer na afloop de blik al weer snel richting de thuiswedstrijd in de Champions League tegen Borussia Dortmund.

"Voor een leuke wedstrijd heb je twee ploegen nodig", keek hij terug op het duel zonder kraak of smaak. "We voetbalden voor rust met 21 man op één helft. VVV heeft de laatste twee duels op die manier gewonnen. Dus ik had dit wel verwacht."

"Ik ben niet eens zo ontevreden. Al win ik natuurlijk ook liever met 6-0. Ik vind dat we meer uit vrije trappen en corners moeten halen. Je weet ook dat je in zo'n duel altijd wel een kans weg geeft. Gelukkig ging die bal van Wildschut er niet in. Verder hebben we nauwelijks mogelijkheden weggegeven."

STER Reclame