Vader Lejeune ontmoet ex Dutroux

Aangepast op

In België heeft de vader van een van de Dutroux-slachtoffers een ontmoeting gehad met de ex-vrouw van de kindermoordenaar, Michèle Martin. Dat melden verschillende media.

Jean-Denis Lejeune, vader van het vermoorde meisje Julie, sprak met Martin op een geheime plaats. Ook de broer van Julie was daarbij aanwezig. De ontmoeting zou vier uur hebben geduurd. Over de inhoud is niets bekend.

Martin kwam in augustus op voorwaarden vrij. Ze had 16 jaar in de gevangenis gezeten voor haar rol bij de verdwijning en de dood van Dutroux' slachtoffers. Ze was van alle zes ontvoeringen op de hoogte.

Honden

Vier meisjes vonden de dood in de geheime kelder van Dutroux: Ann Marchal, Eefje Lambrecks, Julie Lejeune en Mélissa Russo. Het werd Martin zwaar aangerekend dat ze Julie en Mélissa niet hielp, toen Dutroux in '95/'96 enkele maanden gevangen zat. Ze voerde wel de honden in het huis.

Bij haar vrijlating had Michèle Martin zelf gevraagd om een ontmoeting met Jean-Denis Lejeune. Vader Lejeune stemde daar na enige tijd mee in, hij hoopt dat hij daarmee een periode kan afsluiten. Ook justitie ging akkoord.

Mediators

De ontmoeting werd georganiseerd door mediators die gespecialiseerd zijn in het begeleiden van gesprekken tussen daders en slachtoffers. Twee mediators waren bij het gesprek aanwezig.

Michèle Martin heeft onderdak gekregen in een klooster.