Groot onderzoek naar slachtoffers M.

Aangepast op

De GGD Amsterdam werkt aan een grootschalig onderzoek naar de gevolgen van het seksueel misbruik van de vele jonge kinderen door Robert M. De GGD bevestigt een bericht daarover in Trouw.

Een woordvoerder kan nog niets zeggen over de aard en het tijdstip van het onderzoek. Eerst worden de ouders van de kinderen ingelicht.

Het onderzoek moet onder meer duidelijk maken hoe het met de slachtoffers van M. en de ouders van die kinderen gaat. Volgens hoofdbehandelaar van de GGD Wilco Tuinebreijer komt het onderzoek nu pas, omdat het zorgvuldig moet worden voorbereid en uitgevoerd. Er worden ook buitenlandse experts ingeschakeld.

Psychiatrisch centrum

Afgelopen donderdag was in het gerechtshof in Amsterdam de regiezitting van het hoger beroep in de Amsterdamse zedenzaak. Daarin zei hoofdverdachte Robert M. dat hij zich wil laten onderzoeken in een psychiatrisch centrum. Dat gebeurt niet in het Pieter Baan Centrum, zoals het Openbaar Ministerie wilde, maar in de kliniek Oldenkotte in Rekken.

M. werd begin dit jaar veroordeeld tot 18 jaar cel en tbs met dwangverpleging. Zowel M. als het Openbaar Ministerie ging in beroep tegen die uitspraak. Robert M. vindt dat hij te lang in de gevangenis moet zitten voordat zijn behandeling kan beginnen en het OM wil juist een langere celstraf.