Roermond klaar voor Sinterklaas

Aangepast op

In Roermond zijn alle voorbereidingen getroffen voor de landelijke intocht van Sinterklaas. Vanaf 12.00 uur is de aankomst live te volgen op Nederland 3.

Dieuwertje Blok presenteert het programma, verslaggever Jeroen Kramer doet vanaf de kade verslag. Het Sinterklaasjournaal meldde gisteravond dat het nog maar de vraag is of Amerigo, het paard van Sinterklaas, op tijd in Roermond aanwezig is voor de intocht.

Zonder cadeaus

Omdat de stoomboot stuk is, zijn Sinterklaas en de pieten met een kleinere boot vanuit Spanje naar Nederland vertrokken. Zonder cadeaus en zonder paard. Sinterklaas had het paard in een groot pak via de post naar Nederland vooruit gestuurd. Nadat het pak in eerste instantie op de juiste plek in Roermond op de kade was afgeleverd, is het daarna bij het Grote Pietenhuis terechtgekomen.

Gisteravond hebben verslaggever Dolores Leeuwin en de postbode het pak opengemaakt waarin Amerigo zat. Het is onduidelijk of Dolores het paard op tijd van het Grote Pietenhuis naar de Limburgse stad kan brengen.

Geen probleem

Dat Sinterklaas geen cadeaus op de boot heeft meegenomen, is geen probleem. Behalve zakken vol pepernoten en snoepgoed heeft hij zakken met geld meegenomen, waarmee hier in Nederland cadeaus worden gekocht. Vanmiddag om half twee geeft Sinterklaas een persconferentie in het stadhuis van Roermond.