Politie Seattle maakt FAQ nu blowen legaal wordt

Aangepast op

De politie van Seattle is echt je beste vriend. Nu helpen ze je zelfs bij het kopen van wiet. Ze worden namelijk overspoeld met vragen als waar je wiet kan kopen en waar je het nou mag roken. Dat komt door de presidentsverkiezingen begin deze maand, toen de inwoners van de staat Washington ook mochten stemmen over de legalisering van wiet. Dat is het dus geworden, vandaar dat mensen willen weten hoe je eraan kan komen. Vanaf 6 december mag je in Seattle legaal een joint op zak hebben.

Maar hoe of wat, daar moest de politie zelf ook even induiken. Agent Jonah Spangenthal-Lee maakte de online gids Marijwhatnow? met een heuse FAQ. Daar vind je onder meer dat ze nog aan het uitzoeken zijn waar je legaal wiet mag kopen, omdat de distributie en verkoop ervan nog steeds verboden is. En dat je het maar beter niet kan meenemen naar een overheidsgebouw. En dat agenten zelf nog steeds niet mogen blowen.

De website is een succes: hij is nog maar een week online en al meer dan 120.000 keer bekeken.

Nee

Het is ook allemaal niet makkelijk. Zo is marihuana in de staat Washington nu toegestaan, maar in Amerika niet. De politie houdt zich in dit geval dus aan de staatswet. Een woordvoerder van de politie zegt dat er ook vast meer vragen komen, omdat het allemaal nog zo nieuw is.

En op de vraag 'de politie nam mijn wiet in beslag voor deze wet er doorheen kwam, mag ik dat nu terug?' is het antwoord nog steeds nee.

Door: Helen