Raket komt neer bij Jeruzalem

Aangepast op

In de buurt van Jeruzalem is vanmiddag een raket neergekomen. Ambulances waren snel ter plaatse. Volgens Israëlische media zijn er geen slachtoffers.

Kort nadat het luchtalarm was afgegaan in Jeruzalem, lieten Hamas-militanten in de Gazastrook weten dat een Qassam-raket was afgevuurd op de stad.

Het Israëlische leger bevestigde vanmiddag dat de raket afkomstig was van de Gazastrook. Het is de eerste keer dat zo'n raket inslaat bij Jeruzalem.

Bereik

De afstand tussen de Gazastrook en Jeruzalem is 70 kilometer. Die afstand kon niet overbrugd worden met de traditionele Qassam-raketten waarover de militanten beschikken. Mogelijk heeft Hamas nu ook Iraanse Fajr-5-raketten, die een bereik hebben van 75 kilometer.

Vanochtend en gisteren werden er ook raketten afgevuurd op Tel Aviv. Twee raketten kwamen in zee terecht en een kwam ten zuiden van de stad neer, zonder iemand te raken. Voor het eerst in 20 jaar ging het luchtalarm af in de Israëlische stad.

Bij de beschietingen over en weer tussen Israël en de Gazastook zijn tot nu aan Palestijnse kant 22 doden gevallen en in Israël drie. In de Gazastrook zijn zo'n 250 gewonden, in Israël rond de 20.