Drugsboot met lijk strandt op Tonga

Aangepast op

De politie van Tonga onderzoekt hoe een jacht vol cocaïne en met een lijk aan boord bij het eiland in de Stille Oceaan terecht is gekomen. De drugs hebben een waarde van 100 miljoen euro. Ze waren waarschijnlijk bedoeld voor de Australische markt.

Het 13 meter lang jacht, de JeReVe, vertrok in augustus uit Ecuador. De Amerikaanse drugsbestrijdingsdienst DEA wist dat er cocaïne aan boord was en seinde de Australische overheid in dat het schip die kant op kwam. In oktober verloren de autoriteiten het jacht uit het oog in de Stille Oceaan.

Lijkschouwing

Deze week strandde de JeReVe bij een eilandje in de buurt van Tonga. Door de verraderlijke getijdenstroom en afgelegen ligging van het eiland duurde het enkele dagen voordat men aan boord kon gaan.

Toen het schip werd geënterd, vonden de agenten 204 blokken cocaïne en een lichaam dat in verregaande staat van ontbinding was. Het is niet duidelijk wat er precies is gebeurd. De politie van Tonga hoopt dat met een lijkschouwing de doodsoorzaak van de opvarende kan worden achterhaald.