Raketten uit Gaza ondanks pauze

Aangepast op

Militante Palestijnen hebben opnieuw raketten op Israël afgevuurd, ondanks een gevechtspauze van het Israëlische leger vanwege een bezoek van de Egyptische premier Kandil.

Op verzoek van Egypte zou Israël de bombardementen op de Gazastrook vanmorgen voor korte tijd opschorten. Voorwaarde was dat er vanuit Gaza ook geen aanvallen zouden zijn op Israël.

"Hamas respecteert het bezoek van de Egyptische premier niet en schendt het tijdelijke staakt-het-vuren waar Israël tijdens het bezoek mee heeft ingestemd", zegt een woordvoerder van de Israëlische premier Netanyahu. Volgens het Israëlische leger zijn de afgelopen twee uur meer dan vijftig raketten vanuit Gaza in Israël terechtgekomen.

Vluchtelingenkamp

Een bron bij Hamas zegt tegen persbureau Reuters dat het Israëlische leger een vergeldingsaanval heeft uitgevoerd in het zuiden van de Gazastrook. Volgens Al Jazeera is ook een vluchtelingenkamp in het noorden gebombardeerd. Daarbij zouden twee doden zijn gevallen, onder wie een kind. Zeven mensen raakten gewond.

Israël ontkent dat het leger aanvallen op de Gazastrook heeft uitgevoerd tijdens het bezoek van Kandil.

De aanvallen van Israël zijn erop gericht de militaire infrastructuur van Hamas te vernietigen. Ook vannacht gingen de bombardementen door. Over doden of gewonden bij die aanvallen is nog niets bekend.