NOS NieuwsAangepast

Politie GB: 450 slachtoffers misbruik

De politie van Londen heeft in het onderzoek naar seksueel misbruik in de nasleep van de omstreden tv-ster Jimmy Savile 450 mogelijke slachtoffers geregistreerd.

In Operation Yewtree, zoals het onderzoek is genoemd, zijn ook aangiftes gedaan tegen anderen, maar gaat het merendeel over misbruik door Savile. In totaal liggen er nu zo'n 200 aangiftes.

Drie gebieden

Volgens een woordvoerder richt het onderzoek zich op drie gebieden: misbruik door Jimmy Savile, misbruik door Savile samen met anderen, en misbruik door anderen.

Vanmorgen werd in het graafschap Bedfordshire een circa 60-jarige man gearresteerd. De politie wilde alleen kwijt dat hij verdacht wordt van seksuele misdrijven. Hij is de vierde verdachte die is opgepakt.

Borgtocht

Eerder werden in de zaak-Savile de vroegere popster Gary Glitter, komiek Freddie Starr en oud-BBC-producer Wilfred De'Ath gearresteerd. Ze zijn allemaal op borgtocht vrijgelaten tot hun zaak in december voorkomt.

Jimmy Savile overleed vorig jaar op 84-jarige leeftijd. Hij was een kleurrijke figuur in de Britse showbusiness. Saville presenteerde populaire BBC-programma's als Top of the Pops en het kinderprogramma Jim 'll fix it. Hij deed veel aan fondsenwerving voor goede doelen en had een koninklijke en een pauselijke onderscheiding.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl