Prins Filip met dood bedreigd

Aangepast op

De Belgische kroonprins Filip is in e-mails met de dood bedreigd. Volgens het Vlaamse Dagblad De Morgen is de dader opgepakt.

De politie nam de dreigementen onmiddellijk serieus omdat ze erg gedetailleerd waren.

De krant schrijft dat de berichten vorige week zijn verstuurd, voorafgaande aan het bezoek van de kroonprins aan Ieper. Filip was daar zondag bij de herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog.

Fabiola

De prins kreeg extra beveiliging en zijn route werd aangepast. Meteen na de plechtigheid onder de Menenpoort vertrok hij weer. Op dat moment werd een verdachte ingerekend.

Volgens bronnen van De Morgen gaat het om een man met een "mentale handicap". Hij zou zijn berichten vanuit een internetcafé hebben verstuurd, waardoor de opsporing gemakkelijk was.

Prins Filip, zoon van koning Albert II, reist eind deze week mee met een economische missie naar Australië en Nieuw Zeeland.

In 2009 werd koningin Fabiola, de weduwe van koning Boudewijn, met de dood bedreigd. Bij een Waalse krant kwam toen een brief binnen, waarin werd gedreigd met een aanslag tijdens het defilé in Brussel op 21 juli, de nationale feestdag.