Charles ontzenuwt 'eiergerucht'

Aangepast op

Prins Charles heeft een nieuwe website, waarop hij verschillende geruchten ontzenuwt. Eén daarvan is het hardnekkige verhaal dat hij dagelijks voor zijn ontbijt zeven eieren laat koken en er vervolgens maar één opeet.

Het verhaal komt uit het boek 'On Monarchy' uit 2006. BBC-journalist Jeremy Paxman schrijft daarin dat Charles elke ochtend het mooiste ei uitzoekt om op te eten.

In de 'frequently asked questions' op Charles' nieuwe website staat dat de prins niet te veel eieren laat koken. "Hij doet dat niet en heeft dat nooit gedaan, niet bij het ontbijt en ook niet op andere momenten."

Moderne architectuur

In de 'faq' wordt ook tegengesproken dat Charles een hekel heeft aan alle moderne architectuur. De prins kwam in opspraak omdat hij de nieuwbouw van de National Gallery heeft bekritiseerd. Maar op de website staat dat hij verschillende moderne architecten ondersteunt.

Verder wordt gereageerd op de klacht dat Charles, ambassadeur van duurzaamheid, zich graag laat rondrijden in een milieuvervuilende Bentley. Volgens de website gebeurt dat alleen bij uitzondering, uit veiligheidsoverwegingen. De Bentley is geen eigendom van de prins, maar van de Londense politie.

De auto's van Charles zijn volgens de 'faq' wel milieuvriendelijk. Zijn Jaguars, Audi en Range Rover rijden op 100 procent biodiesel en zijn 40 jaar oude Aston Martin rijdt op bio-ethanol, die wordt gewonnen uit oude wijn.