NOS NieuwsAangepast

Kranten: diepe knieval Rutte

In de kranten uitgebreid aandacht voor de excuses die premier Rutte gisteren maakte voor de commotie rondom de zorpremie.

De Telegraaf spreekt van een "ongekende knieval" van de premier. Volgens de krant, die zich in de afgelopen weken fel keerde tegen de inkomensafhankelijke zorgpremie, is de VVD-leider diep door het stof gegaan in een poging om een einde te maken aan de "volkswoede".

De krant noemt verder de PvdA de grote "profiteur" van de fout van Rutte. De sociaaldemocraten krijgen nog steeds hun zin; er wordt genivelleerd en daarbij wordt er een greep gedaan in de kas voor infrastructuur, aldus de Telegraaf. De krant doelt op de bezuiniging van 250 miljoen euro op het infrabudget die in het herziene akkoord is afgesproken om verzachtingen van WW-maatregelen mogelijk te maken.

Ingetogen bravoure

Het Algemeen Dagblad noemt het publieke excuus van Rutte tijdens de persconferentie van gisteravond historisch. Volgens de krant probeert Rutte met zeldzaam harde zelfkritiek het vertrouwen van zijn achterban terug te winnen.

De krant vindt wel dat de herziene plannen ingrijpend blijven en constateert dat de rekening nog steeds bij de middeninkomens terecht komt.

De Volkskrant constateert dat de ingetogen bravoure van twee weken geleden tijdens de presentatie van het akkoord, is verdwenen. De krant vindt dat Rutte, Samsom en Zijlstra gisteravond deemoedigheid uitstraalden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl