De bekende Australische jockey Damien Oliver heeft toegegeven dat hij geld heeft ingezet op het paard van een tegenstander. In de paardensport geldt dat als een doodzonde.

Oliver werd na zijn bekentenis direct geschorst tot de rechtszaak dient. Hij krijgt vermoedelijke een schorsing van 12 maanden opgelegd, die het einde van zijn carrière zal betekenen.

Twee jaar geleden zette hij 10.000 Australische dollar op het paard Miss Octopussy dat als eerste binnenkwam bij een race in Melbourne. Zelf eindigde hij als zesde in die race.

Daarnaast wordt Oliver ook vervolgd voor telefoneren in de jockey-kamer. In de reglementen van paardenraces staat dat dat verboden is.

Film

Damien Oliver komt uit een bekende paardenrace-familie. Zijn vader en oudere broer waren eveneens succesvolle jockeys. In 2002 overleed zijn oudere broer Jason na een val van een paard.

De dag na zijn begrafenis won Oliver voor de tweede keer de Melbourne Cup, een van de beroemdste paardenraces ter wereld. Ook vele andere belangrijke races schreef Damien Oliver op zijn naam.

In 2011 verscheen er een film over zijn leven: The Cup.

STER reclame