24 uur lang 'vies weer'-bericht

Aangepast op

Klimaatgoeroe Al Gore komt met een nieuw project: 24 Hours of Reality: The Dirty Weather Report. Vanaf woensdag wordt zijn project 24 uur lang live uitgezonden op internet. Tijdens deze uitzending wil hij mensen bewust maken van de klimaatverandering.

Al Gore wil mensen duidelijk maken dat het weer niet normaal is. Het is veel warmer dan het zou moeten zijn. "We vervuilen onze atmosfeer met vieze gassen zoals, kolen, olie en gas", zegt Gore. "Hierdoor warmt de aarde op en worden wij blootgesteld aan 'dirty weather' zoals overstromingen, droogte, hittegolven en bosbranden.

Gevolgen

Tijdens de live uitzending laat Gore onder andere een slide show zien met foto's uit New York. Hier is bijvoorbeeld te zien wat voor gevolgen de klimaatverandering had aan de westkust van Noord-Amerika.

Maggie Fox, CEO van het project zegt tegen The Vancouver Sun dat wetenschappers de opwarming van de aarde niet kunnen koppelen aan specifieke stormen. Maar er is volgens haar wel bewijs dat opgewarmde oceanen stormen sterker maken. Zoals bij orkaan Sandy.

Weer presenteren

Tijdens de 24-uur durende uitzending komen veel verschillende mensen langs zoals, experts, komieken en muzikanten. Veel landen steunen het project al en hebben een spotje ingesproken waarin ze het 'vieze weer' presenteren. Bekijk hieronder een voorproefje van dit bijzondere weerbericht:

Door: Esther