De Amerikaanse antiviruspionier John McAfee wordt gezocht voor moord. Technologie-site Gizmodo meldt dat hij de belangrijkste verdachte is na de dood van een Amerikaan in Belize.

McAfee had al langere tijd ruzie met het slachtoffer, Gregory Paul. Die had afgelopen woensdag nog een klacht tegen McAfee ingediend, omdat hij met geweren had geschoten en zich irritant gedroeg.

Paul werd gisteren dood in zijn huis gevonden door zijn schoonmaakster. Hij was in het hoofd geschoten.

McAfee ontwikkelde in de jaren tachtig het eerste commercieel succesvolle antivirusprogramma. Individuele gebruikers konden het gratis krijgen. Door bedrijven ervoor te laten betalen, verdiende McAfee miljoenen.

Afgegleden

In 1994 liet hij zich uitkopen uit zijn bedrijf en gebruikte zijn tijd voor yoga, lichtgewichtvliegtuigjes en alternatieve geneeswijzen. Hij raakte miljoenen kwijt aan zijn hobby's en andere projecten.

In 2008 verhuisde McAfee naar Belize, waar hij steeds verder afgleed naar het criminele milieu. Hij begon te experimenteren met drugs en onderhield naar verluidt contact met plaatselijke gangsters. Eerder dit jaar werd hij nog opgepakt omdat hij een drugslab en een wapenvoorraad in zijn huis had.

Gizmodo publiceerde vorige week nog een uitgebreid portret van de miljonair. De site schrijft dat McAfee zich de laatste jaren grillig gedroeg en verslaafd was geraakt aan drugs op basis van badzout.

STER reclame