Juwelen Titanic tentoongesteld

Aangepast op

Op een tentoonstelling in Atlanta zal voor het eerst een collectie juwelen te zien zijn die is opgevist uit het wrak van de Titanic. Het gaat om vijftien stukken, waaronder diamanten ringen, broches, gouden kettingen en een zakhorloge.

Enkele stukken zijn al eens te zien geweest, maar de collectie is nog nooit in zijn geheel getoond. De juwelen werden in 1987 op de zeebodem gevonden in de leren koffer van een purser.

"Toen de koffer geopend werd zat er geld in, wat papieren van de purser en al deze kostbare stukken", zegt de curator. "We hopen het publiek een beetje te laten voelen hoe het was om die koffer te openen. Hoe de juwelen weer schitterden in het licht na 100 jaar in de duisternis."

Las Vegas

De sieraden zullen worden toegevoegd aan een bestaande Titanic-tentoonstelling in Atlanta ter ere van de 100ste verjaardag van de ramp. Daarna zullen de juwelen te zien zijn in Orlando en Las Vegas.

Bij de ramp met de Titanic op 15 april 1912 kwamen ruim 1500 mensen om het leven. Het wrak werd in 1985 gevonden in de Atlantische Oceaan, op 4 kilometer diepte.