'Problemen boksgala onverwacht'

Aangepast op

Burgemeester Adema van Veghel voorzag geen problemen met het kickboksgala dat gisteren in haar gemeente werd georganiseerd. Er waren geen aanwijzingen dat er speciale voorzorgsmaatregelen nodig waren, zegt ze.

Het gala in Zijtaart, dat onder de gemeente Veghel valt, liep gisteravond uit de hand. Er ontstond ruzie en er werd geschoten. Eén man, een 35-jarige kickbokspromotor, kwam om het leven. Een aantal mensen raakte gewond.

Positief

'The Battle of Zijtaart', zoals het gala heet, is twee keer eerder gehouden. Beide keren verliep het evenement volgens de burgemeester "positief". Adema bekijkt wat de consequenties van de gebeurtenissen van gisteren moeten zijn voor de toekomst van het kickboksgala.

De burgemeester wil daarbij de uitkomsten van overleg tussen bestuurders in de kop van Noord-Holland afwachten. Na een aantal incidenten met kickboksgala's bekijken gemeentes daar of ze de gala's nog willen toestaan en zo ja, onder welke voorwaarden.

Bewaking

Naar aanleiding van de schietpartij in Zijtaart worden vier woningen door de politie bewaakt. Er zijn vier mensen opgepakt. Een van hen is een 26-jarige kickbokser uit Veghel.