Ambtenaar hielp Quote 500-bende

Aangepast op

De Koninklijke Marechaussee heeft een 29-jarige ambtenaar van de gemeente Den Haag opgepakt voor hulp aan een inbrekersbende. Ze zou adresgegevens van slachtoffers hebben opgezocht en aan de inbrekers hebben gegeven.

De vrouw werd woensdag op Schiphol opgepakt toen ze terugkwam van vakantie. Ze wordt verdacht van witwassen en betrokkenheid bij de inbraken.

Gisteren meldden twee andere betrokkenen zich bij de politie. Deze vrouwen van 26 en 27 uit Den Haag worden ook verdacht van betrokkenheid bij de inbraken en bij witwassen.

Huiszoekingen

De inbrekersbende werd begin vorige maand opgerold en gebruikte de Quote 500, de lijst met de rijkste Nederlanders, als kompas. Volgens het Openbaar Ministerie zijn zeker 50 mensen op de Quote 500 slachtoffer geworden van de bende. Bij een grote actie in de Haagse Spoorwijk werden vijftien verdachten aangehouden, negen van hen zitten nog vast.

Bij huiszoekingen vond de politie vorige maand tientallen dure horloges, merkkleding en contant geld. Het rechercheteam schat dat de waarde van de totale buit in de miljoenen loopt.