PSV lijdt dure nederlaag in Solna

Aangepast op

PSV is in het Europa League-duel met AIK tegen een flinke zeperd aangelopen. In Solna, een voorstad van Stockholm, werd het 1-0 voor de thuisploeg.

Het eens zo statige Rasunda-stadion is verworden tot een vervallen bak met een knollenveld in het midden. En daarop was het lastig voetballen. PSV had moeite de voorste linie te bereiken en achterin kende vooral Jetro Willems een slechte start.

De international liet zich in de twaalfde minuut in de luren leggen door Mohamed Bangura, die de bal vervolgens onhoudbaar in de verre hoek schoot. De bezoekers kwamen daarna wat beter in hun spel en zetten enkele aardige aanvallen op. De laatste pass ontbeerde echter precisie.

PSV na de rust niet veel beter

In de tweede helft werd het er voor PSV niet veel beter op. AIK had wat het wenste en viel slechts sporadisch aan. Desondanks kreeg het een grote kans via Helgi Danielsson die met een knappe pegel de lat schampte.

Met de komst van de jonge J├╝rgen Locadia kwam er wat meer dreiging en urgentie in het spel van PSV. De bal werd vaker in het strafschopgebied geslingerd, zonder dat dat overigens veel opleverde.

Tien minuten voor tijd kreeg Dries Mertens de grootste Eindhovense kans; de Belg kreeg de bal in de kluts voor zijn voeten. Hij stuitte echter op de doelman, waardoor PSV in twee duels met de nummer vier van Zweden op een punt bleef steken.

Somber

Trainer Dick Advocaat ziet de kansen van PSV op een vervolg in de Europa League inmiddels somber in. De Eindhovenaren zullen de resterende groepswedstrijden, tegen Dnjepr Dnjepropetrovsk en Napoli, moeten winnen om Europees te overwinteren. "Dat zal heel moeilijk worden."

De Hagenaar was geenszins te spreken over het spel van zijn ploeg in Solna. "We hebben op een veld dat niet te bespelen was kunnen zien dat een team dat keihard werkt en heel opportunistisch speelt, kan winnen. Wij hadden daar niet het juiste antwoord op, zeker niet in aanvallend opzicht. De tweede helft was wat beter dan de eerste en dan moet je een beetje geluk hebben. Maar dat was sowieso niet aan onze kant."