De VVD en de PvdA zoeken samen naarstig naar een oplossing voor de zorgpremie. Daarvoor liggen verschillende opties op tafel. "Een oplossing is in de maak" en "het denken staat niet stil" melden bronnen.

In het Torentje vergaderden vanavond premier Rutte, de fractieleiders Zijlstra (VVD) en Samsom (PvdA) en de ministers Asscher, Dijsselbloem en Schippers. Dijsselbloem en Schippers verlieten iets voor 22.00 uur het Torentje. Over wat er is besproken, wilden zij niets zeggen. De anderen zijn nog in het Torentje.

Koopkracht

Een groot deel van de VVD-fractie kwam aan het begin van de vanavond bijeen, onder meer om de Kamerleden de gelegenheid te geven stoom af te blazen over de commotie in de partij. Die commotie gaat in hoofdzaak over de regeringsplannen met de zorgpremie, waardoor veel mensen met een hoger inkomen flink aan koopkracht inleveren.

De PvdA zoekt mee naar een oplossing. "Een probleem van de VVD is ook ons probleem, want wij willen dat het kabinet vier en een half jaar blijft zitten", wordt gezegd.

STER reclame