NOS NieuwsAangepast

Kritiek Omroep Gelderland op politie

Omroep Gelderland heeft kritiek op de manier waarop de autoriteiten vanochtend communiceerden na de ontploffing in de elektriciteitscentrale van Electrabel in Nijmegen. "De eerste uren zwijgen gemeente en Veiligheidsregio Zuid als het graf", schrijft hoofd Nieuws Erik Hagelstein in een stuk waarin hij ingaat op de rol van de omroep als calamiteitenzender.

Volgens Hagelstein riep de politie op om ramen en deuren dicht te houden en af te stemmen op Omroep Gelderland. "Hartelijk dank daarvoor. Maar help ons dan ook om onze taak te kunnen uitvoeren!", schrijft hij.

Grote drukte

Door de enorme toestroom van bezoekers, raakte de website van Omroep Gelderland vanochtend overbelast. Ook de Gelderse teletekstpagina's werden niet ververst. "Een nachtmerrie", zegt Hagelstein. "Collega's uit het hele land vallen over ons heen." De radiozender was wel in de lucht.

Volgens het hoofd Nieuws zaten de technische bazen van alle dertien publieke regionale omroepen vanmiddag bij elkaar. Zij ondervinden volgens hem met enige regelmaat dat hun website bij grote drukte niet bereikbaar is. Regionale omroepen hebben de wettelijke plicht om bij rampen als calamiteitenzender te fungeren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl