NOS NieuwsAangepast

'Gehakt wordt gehackt'

Zit er in het "gehakt" van de Vegetarische Slager nou wel of niet echt gehakt? Om elke twijfel weg te nemen heeft het gehakt voortaan een nieuwe naam: gehackt. Waarom? Omdat "alle eigenschappen van het oorspronkelijke product zijn gehackt", zegt directeur Jaap Korteweg.

De vleessector heeft geklaagd over de "misleidende" namen van de producten van de Vegetarische Slager. Het CDA heeft zelfs kamervragen gesteld. Zo vroeg Jaco Geurts aan demissionair staatssecretaris Bleker of hij ook van mening was "dat spies van kip een kipspies moet heten en een spies van soja een sojaspies". De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) heeft een onderzoek ingesteld maar vindt niet dat de Vegetarische Slager iets verkeerd doet.

Slavinken zonder sla en vinken

Korteweg vindt de ophef maar raar. "We zagen bij andere slagers slavinken waar geen sla en geen vinken in zaten", zegt hij. "En in die verwarrende wereld zijn we begonnen met de Vegetarische Slager".

Toch heeft de Vegetarische Slager besloten de producten anders te noemen. "We zouden natuurlijk de laatste zijn die willen dat mensen het verschil niet zien tussen onze producten en echt vlees", zegt Kortweg in een humoristische video gericht aan CDA-er Jaco Geurts.

\

Door: Maarten

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl