NOS NieuwsAangepast

Ouders Tim willen eind aan pesten

De ouders van Tim Ribberink hebben de afscheidsbrief van hun zoon in zijn rouwadvertentie gepubliceerd in de hoop dat "het probleem dat pesten heet echt, wordt aangepakt".

Dat staat in een verklaring van de ouders, voorgelezen door rouwbegeleider en pastor Marinus van den Berg in het gemeentehuis van de gemeente Dinkelland.

Zelfmoord

Tim Ribberink pleegde vorige week donderdag zelfmoord, omdat hij "zijn hele leven is bespot, getreiterd, gepest en buitengesloten".

Tot enkele dagen geleden wisten wij hier nauwelijks van, schrijven de ouders. Ze wisten van de pesterijen tijdens de lagere schooltijd, maar pas nadat hij daar geen leerling meer was.

Anonieme pesterijen

Tim had verteld dat het pesten hem sterker had gemaakt. Maar het pesten is doorgegaan via internet. Tot maandag stonden de anonieme pesterijen onder meer op de site Dinnerjudge. Jammer, dat dergelijke reacties pas na dit vreselijke nieuws weggehaald werden, zei Van den Berg.

"Tim was niet zielig, Tim was sterk", schrijven de ouders, en hij wilde dat de buitenwereld zou nadenken. Wij willen dat alle pesters gaan nadenken over de consequenties van hun gedrag. Of ze nu in Tilligte wonen of daarbuiten.

Winston Churchill

In de verklaring staat een uitspraak van Winston Churchill, die Tim als aankomend geschiedenisleraar na aan het hart lag: Never, never, never give up.

Na het voorlezen van de verklaring deed Van den Berg een oproep aan het kabinet om al aangekondigde plannen tegen het pesten op school met voorrang uit te voeren.

Media-aandacht

De opvallende advertentie in Twentsche Courant Tubantia leidde tot een stroom van reacties en media-aandacht.

Op de bijeenkomst op het gemeentehuis was verder geen familie aanwezig. Vanavond is een afscheidsbijeenkomst in de katholieke kerk in Tilligte, de woonplaats van de familie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl