NOS NieuwsAangepast

Rutte in Turkije voor handelsmissie

Premier Rutte begint vandaag in Ankara aan zijn handelsmissie in Turkije. Hij wordt bijgestaan door Lilianne Ploumen, de nieuwe minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

De Turkse premier Erdogan heeft Rutte uitgenodigd. Dit jaar is het 400 jaar geleden dat Nederland en Turkije diplomatieke relaties met elkaar aangingen. In april bracht de Turkse president Gül een bezoek aan Nederland.

Betrekkingen verstevigen

De handelsmissie staat in het teken van het verder verstevigen van de diplomatieke en economische betrekkingen tussen Nederland en Turkije. Nederland is één van de grootste buitenlandse investeerders in Turkije. De handel tussen beide landen is de afgelopen tien jaar verdrievoudigd.

De handelsdelegatie bestaat uit VNO-NCW-voorzitter Wientjes, tien CEO's van Nederlandse multinationals en ruim 80 vertegenwoordigers van Nederlandse MKB-bedrijven.

Debat

De premier keert woensdag aan het het eind van de dag terug naar Nederland. Donderdag spreekt hij in de Tweede Kamer zijn regeringsverklaring uit en legt hij in een debat verantwoording af over de kabinetsformatie en het regeerakkoord.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl