NOS NieuwsAangepast

School Tim wist niet van pesterijen

De school van Tim Ribberink uit Tilligte, die vorige week zelfmoord pleegde, heeft niets gemerkt van pesterijen. Dat zegt een opleidingsmanager van de studie die de 20-jarige Tim volgde aan hogeschool Windesheim in Zwolle.

In De Twentsche Courant Tubantia staat vandaag een schokkende rouwadvertentie voor de jongen. Zijn ouders hebben de tekst van zijn afscheidsbrief laten plaatsen, waarin staat dat hij zijn hele leven is bespot, getreiterd, gepest en buitengesloten.

'Leergierige jongen'

"Tim zat vol plannen en we hebben hem leren kennen als een leergierige, enthousiaste en serieuze jongen. Het overlijden van Tim raakt ons zeer", zegt de opleidingsmanager van de lerarenopleiding die Tim volgde.

Ook voor de middelbare school van Tim komt zijn dood als donderslag bij heldere hemel. "Hij kwam over als vrolijk en open. Blijkbaar werd hij gepest. Wij hebben het niet gemerkt, maar dat wil niet zeggen dat het niet gebeurde", zegt locatiedirecteur Koopman van het Twents Carmel College de Thij in Oldenzaal.

Stilteplek

Vanmiddag was er een bijeenkomst voor studenten en docenten van Windesheim. Ook is er een stilteplek ingericht en kan er een condoleanceregister worden getekend.

De familie Ribberink zegt dat ze is overvallen door de vele aandacht van de media. Daarom houdt de familie morgen een persconferentie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl