NOS NieuwsAangepast

VVD fors in de min in peiling

In de laatste peiling van Maurice de Hond verliest de VVD elf zetels. De Hond zegt dat hij een partij nog nooit zo veel heeft zien verliezen in zo'n korte tijd; de laatste peiling was op 28 oktober. Ten opzichte van de Tweede Kamerverkiezingen van 12 september verliest de VVD zelfs 14 zetels.

De PvdA verliest in vergelijking met de vorige peiling van Maurice de Hond een zetel. Vergeleken met de verkiezingsuitslag gaan de sociaal-democraten er acht zetels op achteruit.

Winnaars

De PVV wint in de peiling (.pdf) vier zetels en gaat naar 20 zetels. Het CDA en D66 gaan er twee omhoog en de SP wint er een, vergeleken met de vorige peiling.

Nieuwkomer in de Tweede Kamer, 50Plus van Henk Krol, gaat naar 5 zetels in de peiling van De Hond. Dat zijn er drie meer dan de partij nu heeft.

Foutmarge

Alle politieke peilingen hebben een foutmarge van zeker twee zetels naar boven of naar beneden. Dat betekent dat als een partij in een peiling tien zetels haalt, het werkelijke aantal waarschijnlijk tussen de acht en twaalf ligt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl