De Anne Frank Stichting heeft een collectie brieven en foto's van Otto Frank kunnen kopen. Otto Frank, de vader van Anne Frank, correspondeerde begin jaren 50 met acteur Joseph Schildkraut, die in Amerika woonde.

Schildkraut schreef met Frank om zich voor te bereiden op zijn rol als Otto Frank in een toneelbewerking van Het Dagboek van Anne Frank. Zijn weduwe had de brieven en foto's ter veiling aangeboden. Na bemiddeling van het veilinghuis heeft zij de collectie van de veiling teruggetrokken en heeft de Anne Frank Stichting die kunnen kopen, dankzij een bijdrage van de BankGiro Loterij.

Emigratie

In de collectie zit ook een aantal documenten die gaan over de pogingen van de familie Frank om naar Amerika te emigreren. Toen dat niet lukte is de familie ondergedoken in het Achterhuis.

In de briefwisseling met Schildkraut staat veel informatie over de periode die de familie zat ondergedoken. Ook zijn er foto's van de gezinsleden en de mensen die hen hielpen, met bijschriften van Otto Frank op de achterkant.

Collectie compleet

De Anne Frank Stichting is blij met de collectie. De stichting had bijna niets over de emigratiepogingen die het gezin ondernam. De brieven van Schildkraut aan Frank waren al wel in het bezit van de stichting, maar de brieven die Frank terugschreef waren er niet. Nu is de collectie dus compleet.

De brieven komen waarschijnlijk volgende week aan bij de Anne Frank Stichting. De nieuwe collectie zal in wisseltentoonstellingen in het museum te zien zijn.

STER reclame